En egen øy i paradis

Selv om skiltet sier at jeg er ønsket, så var baren stengt. Og flasken tom...
Selv om skiltet sier at jeg er ønsket, så var baren stengt. Og flasken tom…
De fleste hotellene hadde skalket lukene. Grillene på resturantene var nedstøvet. Vannhullene var inntørket. De var ikke en dråpe å få. Det var stille i gatene, ikke en sjel å se.

Helt perfekt. Det kunne ikke bli bedre.

For det betydde nemlig at vi hadde hele denne stranden nesten helt for oss selv:

koh-3
Sunlight Beach.

Paradis var folketomt. Av to grunner. Det var utenfor sesong og så ligger Koh Lipe et stykke utenfor turistløypa for det nye syden – Thailand.

Nettopp derfor dro vi dit.

Ni fantastiske dager på ei øy som ikke er større enn at det tar en time å gå rundt hele øya langs strandkanten. Da spilte det ikke noen rolle om at hel dag ble brukt i fly (Bangkok-Hat Yai, taxi (flyplass-sentrumi Hat Yai), minibuss (Hat Yai-Pak Barra) og båt (Pak Barra-Koh Lipe) for å nå vårt reisemål. Båten fra Pak Barra er også den eneste måten å komme seg dit utenfor sesong, og det tar to timer med kabincruiser. Vær forberedt på å bli banket litt gul og blå, for her tas det ingen hensyn i bølgene 😦

Ingen minibank

Øya har ikke mer enn om lag 700 innbyggere, og har vært en ukjent perle. Men i de siste årene har flere og flere oppdaget øya 60 kilometer fra fastlandet, og økt turisme har sørget for at det bygges ut for å møte pågangen i sesongen.

Men utenfor sesongen vil du fortsatt føle at du er langt utenfor allfarvei, og har du fått nok av steder som Krabi og Koh Samui, så vil du ikke angre på om valget heller faller på Koh Lipe, Thailands sørligste øy.

Og ta med kontanter, for her er det ingen minibanker…

venice
Longtail-båter ligger ved stranden.

Du kan ikke få en bedre start enn å måtte hoppe fra båten og ut i havet for å komme på land. Ingen brygge. Love it!

koh
Solen er i ferd med å gå ned.
Hengekøye er midt i blinken på et slikt sted.
Hengekøye er midt i blinken på et slikt sted.

Vi heiv ryggsekkene på ryggen og vasset langs strandkanten de 300 meterne bort til Cast Away. Og til en bungalow som var på bygget på stranden. Balkong i både første og andre etasje. Det kan høres veldig luksuriøst ut, men første etasje besto av toalett, dusj og trapp opp til andre etasje som rommet en stor seng og en gedigen vifte.

Svært primitivt med andre ord. Men i paradis trenger man ikke noe mer. For luksusen lå utenfor døren. Sand, palmer og asurblått hav.

koh-5
Den sørøstlige enden av Koh Lipe.

Stedet vi bodde på var et av noen veldig få steder som holdt åpnet midt på sommeren. Og det bodde bare folk i to-tre av de andre bungalowene de dagene vi var der.

Og siden stedet vi bodde på hadde egen restaurant, hadde vi alt vi trengte selv om det meste var stengt.

Før vi dro sleit jeg veldig med å velge bosted mellom to aktuelle steder, Derfor flyttet vi etter noen dager. På Mountain Resort var vi de eneste gjestene de første par nettene og dermed fikk vi den flotteste bungalow’en. Og det var ingen grunn til å klage på utsikten her heller:

Utsikten fra balkongen fra leiligheten vår på XXXX
Utsikten fra balkongen vår på Mountain Resort.
Denne karen fisket like nedfor villaen. Litt mager fangst, men han var likevel godt fornøyd.
Denne karen fisket like nedfor der vi bodde. Litt mager fangst, men han var likevel godt fornøyd.

Og ja – nå hadde vi air condition. Aldri har jeg vært så glad for kald luft!!!

Det var som å komme til himmelriket siden jeg hadde hatt store problemer med å få sove på Cast Away i og med viften i taket ikke holdt det kjølig nok om natten for en nordboer.

Indre ro

Nå har jeg aldri vært en strandløve. Etter kort tid kommer rastløsheten veldig fort.

Men på et slikt sted søker du stillheten. Det var bare så altfor deilig å kunne nyte et slikt paradis så å si helt alene.

Du får en indre ro.

Da kan tusenvis av turister bare få ha Koh Tao, Koh Samui og Krabi i fred for meg.

Dessuten finnes det er paradis i paradis. Under havflaten. Det var det bare å hive på seg svømmeføttene og ta på snorkel og maske. Noen få svømmetak senere og en edens hage under vann åpenbarte seg.

Hele 25 prosent av alle verdens tropiske fiskesorter seg i dette området, hvor Tarutao Marine Park er et yndet sted for dykkere. Parken er den største i sitt slag i Sør-Øst Asia. Det er ikke vanskelig å trives som fisken i vannet når «Nemo» gjør sitt for å skremme deg unna for å beskytte sine små eller når du møter en Murene som har mest lyst til å bite av deg fingeren…

Akkurat ferdig med en av mange snorkelturer. Kjakk var kjekt å ha da vi besøkte en liten øy.
Akkurat ferdig med en av mange snorkelturer. Kjakk er et ypperlig fremkomstmiddel for å besøke øyene i nærheten.

På de ni dagene vi var der, så møtte vi kanskje 18-20 andre turister. Derfor føltes det som vi hadde øya helt for oss selv. Vi kunne ligge rett ut hele dagen og høre på bølgene som slo inn uten at det var noen andre mennesker på stranden.

Da kan man leve med at vi slet med matforgiftning fra oppholdet i Kambodsja og at det var overskyet et par-tre dager 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s