Kategorier
Asia Kambodsja Vietnam

Plass nummer 10E og 27

asia-123

Med feil innstilling blir en busstur fort en slitsom og langdryg reise. Mange som reiser i dag foretrekker å komme fortest mulig fra A til B og ikke minst ha best mulig komfort. Men du er garantert å gå glipp av noe veldig viktig om du aldri velger buss som transportmiddel.

Har du et åpent sinn og blåser i tiden, så kan du få en annerledes og unik måte å se et land på. Under vår tur til Asia sommeren 2013 tok vi buss fra Ho Chi Minh til Phnom Penh og fra sistnevnte sted til Siem Reap. Her finner du 30 av bildene som ble tatt fra setene 10E og 27 på de to bussturene gjennom landsbygda i Kambodsja og Vietnam.

Spesielt landsbygda i Kambodsja er så fjernt som det overhodet kan bli fra livet i Norge. Landet er preget av mye fattigdom. Likevel er det litt absurd å se skur og trehytter, og plutselig midt blant dem dukker det opp et svært flott hus. Det ser utrolig malplassert ut, og for en vestlig turist kan virke merkelig at velstående personer bygger et slikt hus med skur på alle kanter.

Dersom vi hadde tatt fly hadde vi blitt skånet fra virkeligheten i denne delen av verden. Mange turister ser severdighetene og får ikke et innblikk i det livet som er utenfor turistårene. Bildene under viser den verden som mange turister velger bort.

Det er ingen tvil om at den dagen jeg reiser tilbake til Kambodsja og Vietnam, så skal jeg til landsbygda.  Og da blir jeg å gå av bussen.

asia1-1877

 

asia1-1880

 

asia1-1913

 

asia1-1901

 

asia1-1879

 

asia1-1899

 

asia1-1909

 

asia1-1890

 

asia1-1888

 

asia1-1891

asia-138

 

asia-139

asia-212

asia-252

asia-130

asia-131

asia-126

asia-224

asia-210

 

asia-144

asia-132

asia-149

 

asia-238

asia-166

asia-233

asia-203

asia-158

asia-153

asia-179

4 replies on “Plass nummer 10E og 27”

For en opplevelse du har hatt på denne reisa. Kjenne eg er ganske så misunnelige på inntrykka og minna. Kontrastene og innblikk i en heilt annen verden enn den vi lever i til daglig. Veldig kjekt å sjå bilda dine 😊

Tusen takk 🙂 veldig hyggelig at du likte bildene. Var veldig spesielt og har så lyst til å reise tilbake. En vakker dag skjer det!

Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s