Rett blikket oppover

ny-1-2
Zaha Hadid’s 520 W. 28th

Central Park, Brooklyn Bridge, Fifth Avenue, Times Square og Frihetsgudinnen. Steder som står på alles liste når reisemålet er New York. Men denne dagen ville jeg prioritere annerledes.

Jeg lå i senga dagen før hjemreise. Det var vinter. Bikkjekaldt. Men jeg måtte ut. Jeg var tross alt i New York. Men hvor skulle jeg gå?

Da tenkte jeg på det mest naturlige av alt i denne fantastiske byen. Bygningene. Som bygges i høyden. For de aller fleste tenker New York når de hører ordet skyskraper. Høye bygninger og arkitektur kan være veldig fascinerende. Spesielt i en by som New York.

Derfor la jeg ut på en spasertur på Manhattan hvor jeg la av tre timer til å rette blikket oppover.

The High Line, som en ultrasmall park med en lengde på 2,33 kilometer, er et ypperlig utgangspunkt. Parken går langs en gammel jernbanelinje noen meter over gatenivå. Men i og med det var vinter, så var det ikke mye grønt å se.

ny-1-3

Jeg kom meg ikke ned til Financial District, som burde vært obligatorisk på en slik tur. Neste besøk så får jeg prioritere det. Slik er det når man er sta og skal kun bruke beina. For jeg kunne lett ha nådd det ved å ta undergrunnen.

I stedet hoppet jeg på undergrunnen til Jersey City for å rekke å ta bilder av nedre Manhattan da solen gikk ned. De bildene kommer i en egen blogg.

Her er noe av de jeg så på min spasertur:

ny-1-39
Bygningen VIA 57 West.
ny-1-44
US Army Recruiting, Times Square
ny-1-7
Mer typisk New York enn dette blir det knapt.
ny-1-32
Trump Tower
ny-1-28
Trump Tower
ny-1-17
En «liten» lego foran ikoniske Flatiron Building.
ny-1-18
Flatiron building.
ny-1-5
Zaha Hadid’s 520 W. 28th
ny-1-6
Zaha Hadid’s 520 W. 28th
ny-1-14
The IAC Building.
ny-1-15
ny-1-38
VIA 57 West
ny-1-37
VIA 57 West
ny-1-36
ny-1-35
ny-1-21
Empire State Building
ny-1-23
ny-1-26

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s