Fikk seksuelt kunstsjokk

Portugals svar på Venezia. Etter å ha opplevd de franske alper’s svar på Venezia – Annecy –  så var jeg skeptisk, for kanalene der imponerte ikke. Men selvsagt måtte Aveiro få en sjanse til å overbevise.

I Nederland ligger det en nydelig kanalperle i Giethoorn, så da kunne det være at Aveiro ville overraske positivt. Flere hadde også anbefalt havnebyen som ligger vel 70 kilometer sør for Porto.

Den første båten – en type som blir kalt Moliceiro – passerte meg da jeg spaserte inn mot sentrum ved siden av kanalen. De var jo svære. Og myntet på masseturisme. Skulle dette bli en ny nedtur?

aveiro

Nå var jo det nettopp horder av turister som gjorde at vakre Venezia ikke klarte å sjarmere meg i senk, men i det minste er gondolene av den mer lekre typen.

Et par minutter senere, og jeg fikk se de to første «gondolene» på nært hold.

Haka datt ned på knærne og geipen hang ut av kjeften.

Se bare her:

aveiro-3
aveiro-4

Erotisk kunst. I båtene som ble brukt til å frakte turister. Kunsten var ikke akkurat av den tamme sorten, mange var heller av den uanstendige typen. Kvinnene ble ikke akkurat fremstilt på en positiv måte.

100 meter lenger borte datt haka om mulig enda lenger ned. For detaljnivået nådde nye høyder. Kameltå på en turistattraksjon…

aveiro-6

Nå tåler jeg ekstremt mye, men det gikk jo barn overalt samt at mange nok også var religiøse. Men mellom bakenden av båten og roret så jeg noe kjent. En mann med langt hår. Kunne det være…

Jeg hadde sett rett. Et bilde av Jesus.

Så religion var ivaretatt. Men det hele ble bare absurd. For her var det erotikk og religion side om side.

aveiro-7

Det blir sagt om båtmalingene at de gjenspeiler eierens personlighet. I så fall er 90 prosent av dem mest opptatt av erotikk…

Alle har også noen skrevne ord under bildene. På de to neste har jeg prøvd meg på en oversettelse og på bilde to er til og med erotikk og religion representert i lag.

aveiro-9

Hva med et par myke egg?

ro-24

En velsignet liten vind…

En ting skal de ha, de svært kjedelige båtene jeg så på avstand, ble nå plutselig svært interessante på nær hold. Så nå måtte hver og en av dem sjekkes (flere bilder til slutt i saken).

Litt kunstinteresse har man jo tross alt 😉

Art Nouveau

For 500 år siden hadde Aveiro blitt en rik havneby på grunn av fiskeri og salt. Sistnevnte, som ble utvinnet lokalt, ble brukt til å bevare fisken. Men så kom flere hundre år hvor byen sleit økonomisk før vannet ble drenert og saltmarkene kom frem slik som de er i dag.

Dessverre var jeg der på feil tid av året, så det var ingen aktivitet på saltmarkene.

Velstanden som kom tilbake til byen på 1900-tallet kommer i dag frem i form av mye flott arkitektur og stilen Art Nouveau er fremtredende.

ro-26
ro-23
ro-18
ro-17
ro-16
aveiro-32

Men det finnes jo også bebyggelse som er grå og kjedelig.

Da er det alltid en berikelse i mine øyne når man har gitt muligheten til la artister som elsker å drive med street art få sin utfoldelse.

aveiro-20
aveiro-21
aveiro-22
aveiro-23
aveiro-14

Svært fargerikt

En fin avstikker er å kjøre til Costa Nova, en mil unna Aveiro. Det lille tettstedet har nydelige strender og noen svært fotogene hus. Fargerikt kan man vel trygt si at de er.

Disse husene ble opprinnelig brukt til å oppbevare fiskeutstyr før de ble strandboliger.

ro-22
Fargerikt i Costa Nova
av-8
av-11
Costa Nova
av-2
av-3
av-4
av-5
av-6
av-9
av-10
ro-21

Her er noen bilder til, for de som ikke har fått nok:

ro-11
ro-13
ro-12
ro-10
ro-9
ro-5
ro-3
ro-2
aveiro-5
aveiro-10
aveiro-11
aveiro-12
aveiro-13
aveiro-15
aveiro-16
aveiro-17
aveiro-18
aveiro-25
av
aveiro-45
aveiro-39
aveiro-49
aveiro-53
aveiro-56

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s