Satte høydeskrekken på prøve

paaske19-19
Hjertet banket heftig da jeg satt på kanten av Johan Skytt.

Sunnmøre sitt svar på Trolltunga har vært et mål i mange år. Nå var det tid for å teste høydeskrekken.

Først som sist, dette er et tilfelle av at det ikke er størrelsen det kommer an på. Trolltunga har litt andre dimensjoner enn det Johan Skytt på Alnes på Godøy har. Men for en som kjente redselen allerede nede i fjæresteinene da han så opp på steinen som sto rett ut i luften 500 meter lenger oppe i fjellsiden, så var det helt greit at Johan Skytt er en smågutt mot tunga til trollet.

For jeg har fått panikk før. På Skamtind i Tromsø frøs alt av sunn fornuft og jeg turte ikke bevege meg av flekken. Uten hjelp, hadde jeg ikke kommet meg ned…

Turen opp gikk i behagelig tempo med Alnes og Atlanterhavet som bakteppe.

paaske19-15
Alnes, Godøy
paaske19-16

Vel fremme med Johan Skytt (497moh), føk pulsen i været. Steinen som gikk fem meter ut i løse lufta, var smal og selvsagt var det smaleste punktet i det man gikk ut på steinen. Jeg ble kvalm og det knøt seg i magen. Vil jeg meg selv så vondt?

Men alt for et bilde.

Det var bare å sette opp kameraet på stativet. Og allerede andre gang satte jeg meg ned ytterst på kanten. Med min høydeskrekk så skulle ikke det være mulig. Det var jo minst 300 meter rett ned til fjellrøysa. Men jeg satt meg ned på ræva. Noe jeg var sikker på at jeg aldri komme til å tørre å gjøre. Jeg må innrømme jeg var litt stolt over meg selv da. Men det tok ikke mange sekundene før jeg var oppe på beina igjen.

Fire ganger gikk jeg ut. Før jeg sa meg fornøyd.

paaske19-20
paaske19-21

Deretter avsluttet jeg dagen ved stranda på Alnes. Solen prøvde å komme frem blant skyene, men selv om den ikke lykkes helt ble det en strålende avslutning på en magisk kveld.

orn-4
Solnedgang ved Alnes, Godøy.
paaske19-26
paaske19-28
paaske19-32
Alnes, Godøy
paaske19-34
paaske19-35
paaske19-36
Alnes, Godøy
paaske19-37

Ålesund

Et par dager før tok meg en liten avstikker til byen og gikk de berømte trappetrinnene opp til Fjellstua på Aksla. Både før og etter ble det noen bilder av Molja Fyr. Nå ble ikke bildene helt slik jeg hadde tenkt oppe fra trappa, men selvsagt var det flere som var i samme ærend der oppe, så da fikk man bare nøye seg med den plassen som var ledig.

paaske19-5
Solnedgang, Ålesund
paaske19-4
orn
orn-2
paaske19-14
Molja Fyr, Ålesund.
paaske19-kopi

Lidaveten

Den siste turen i påskeferien hjemme på Sunnmøre gikk til en flott topp, som jeg utrolig nok aldri hadde vært oppe på før. Lidaveten (592 moh) ligger midt i smørøyet ytterst på Berkneshalvøya. Hele fem fjorder kan ses fra toppen og uansett hvilken retning du retter blikket, så er utsikten helt rå.

En helt perfekt avslutning på en herlig uke hjemme på Sunnmøre.

orn-5
Ørsta sett fra stien opp til Lidaveten.
orn-11
orn-7
orn-8
orn-6
orn-12

2 kommentarer om “Satte høydeskrekken på prøve

    1. Tusen takk 😀 så hyggelig at det faller i smak. Får satse på at det kommer noe spennende 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s