Ble det fransk åpning?


Det var helt uaktuelt med et fransk kyss på mitt første Frankrike-besøk. Men etter som timene gikk, så tenkte jeg, hvorfor ikke gå for en fransk åpning. Det gikk ikke på dag 1, men jeg ga meg ikke og prøvde to ganger på dag 2. Ble alle gode ting tre…

1col7

For de uinnvidde så kan det være greit å fortelle at en fransk åpning kan være åpningstrekkene 1.e4 e6 i sjakk eller litt småfrekke truser med åpning i skrittet…

Kanskje litt drastisk å jakte den frekke fransk åpningen og forvente en slik åpenhet og gjestfrihet på mitt første besøk. Det er kanskje på tide å innrømme at min franske åpning handlet om en glippe i skydekket. Jeg ville bare se litt blått der oppe.

Jeg er i Colmar i Alsace. Og jakter nok et fotomotiv. Men første dag var grått der oppe på himmelen og det regnet flere ganger. Været var rett og slett nitrist og fotomessig et mareritt.

Så slik ble bildene da:

1col21col121col131col22

På dag to sto vekkerklokken på 06.00. Det skulle være opphold etter soloppgangen. Men neida, det var bare å legge seg igjen, for det var lett yr.

Klokken ni dro jeg på turné. Målet var tre landsbyer og en ruin langs Route des vins d’Alsace, alle noen få kilometer fra Colmar. Og det ble både en frustrerende og fantastisk dag. Ekstremt flotte steder, men regnet kom og gikk akkurat som det ville.

Etter ruinen og to landsbyer tok jeg sjansen på å sjekke om jeg fikk min franske åpning over Colmar. For det så litt lettere ut.

Men nei, det var tydeligvis bare å gi opp.

Fargene på husene holdt humøret opp selv om været gjorde sitt for å ta knekken på det.

2col52col6

Den siste landsbyen Eguisheim ble siste mål klokken 18 på kvelden og etter halvannen time der, så jeg plutselig at det var en del blå på himmelen. Dog i feil himmelretning. Men likevel heiv jeg meg rundt, og kjørte nordover mot Colmar igjen. Motsatt retning av det jeg skulle.

Skulle alle gode ting bli tre. Men nei, det var litt blått kun i nord. Feil himmelretning. Og det løsnet heller ikke opp i sør slik jeg håpet.

Så da ble det en skuffet herr Sætre som måtte dra fra Frankrike uten sin franske åpning i sør.

FullSizeRender

 

Selv om det ble ørlite blått i nord, som du kan se på bildet under, så var jeg ikke fornøyd.

Selv om kanskje jeg likevel fikk en fransk åpning 😉

3col

 

Noen andre bilder fra Colmar (Og ja de liker å bruke Venezia-navnet, stedet ved kanalen heter La Petite Venise):

1col1col31col41col51col101col111col161col171col181col191col201col211col241col251col273col15

1col292col5

3col4FueRenderFullSizender

 

 

 

 

Kategorier:Europa, FrankrikeStikkord:, , , , , , , , ,

1 kommentar

  1. De var meget vakre bilder Nils, god tur videre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: