Til topps mot Alzheimer

I år er jeg klar for mitt livs viktigste reise. Målet med den er nemlig å samle inn mest mulig penger for å finne en kur mot Alzheimer.

Det skal skje mens jeg går en 700 kilometer lang tur i noe av det vakreste Sør-Norge har å by på. Endestasjonen for selve turen er Galdhøpiggen, men frem til avmarsj, og under turen, frir jeg til privatpersoner og bedrifter i Norge slik jeg kan nå målet som betyr mest. Å samle inn minst 1 million kroner.

Inspirasjonen er min egen mor, Jorunn Ingerd Sætre (innfelt i bildet over). Hun måtte gi tapt for Alzheimer 16. mars i fjor. Ei mor som var enormt gavmild og generøs, mot både de nærmeste og ukjente. I mange timer på nattestid kunne hun sitte på telefon og hjelpe andre mødre som hadde familiemedlemmer som sleit med mental helse. Dessverre fikk mamma lide av en sykdom som også påvirket det mentale på en grusom måte, spesielt de siste årene av hennes liv.

I hennes ånd, vil jeg nå samle inn penger til forskningen som leter etter en kur mot Alzheimer. Håpet er at mange vil være like gavmilde som det min mor var hele sitt liv. Pengene du gir vil gå rett til forskingen og de er øremerket hjerneforskningen som nobelprisvinnerne i medisin, May-Britt og Edvard Moser, er i gang med ved Kavli-instituttet i Trondheim.

– May-Britt Moser og Edvard Moser gjorde nasjonen stolte da de som første nordmenn fikk Nobelprisen i fysiologi eller medisin. Deres forskning har påvist hjernens indre GPS og kan bidra til å løse Alzheimer-gåten. Arbeidet er gjort mulig av dyktige medarbeidere, tilgang på offentlige ressurser og privat kapital – spesielt gjennom The Kavli Foundation, sier statsminster Erna Solberg til ntnu.no.

– Jeg oppfordrer deg til å bidra med kapital til norsk forskning. Ditt bidrag kan være avgjørende for å realisere nye forskningsresultater som ruster Norge for fremtiden, og som kan endre verden til det bedre, legger Solberg til.

Allerede nå kan du bidra, ved å enten gå inn på Spleis her, eller ved å bruke Vipps-nummret 692003.

Om tre uker starter jeg i Ervika på Stad, 0 meter over havet. Og så begynner jeg å gå østover mot målet. Til toppen av Norge, Galdhøpiggen, som rager 2.469 moh. Men det er ikke snakk om å gå rake veien.

Det skal gås en liten omvei, så til sammen blir turen minimum 700 km. Selve ruta blir avslørt i morgen 🙂

Og du kan være med hele veien, for jeg kommer til å oppdatere Facebook og Instagram-kontoene Til topps mot Alzheimer så ofte som mulig med bilder og videoer. Planen er flere oppdateringer daglig.

Det er utrolig gledelig at jeg har fått med meg noen flotte samarbeidspartnere. Det er bedrifter som ønsker å være med på turen og som har bidratt med klær, utstyr og mat. De blir presentert i egne innlegg senere.

TRENINGSTUR: Utsikten fra Laupsnipa er nydelig. Ser heim til Vartdal.

4 kommentarer om “Til topps mot Alzheimer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s