Alene i en bil i fire uker – en europeisk roadtrip!

bilhoved
Bilen ved Ishavskatedralen i Tromsø noen minutter etter midnatt.
Over Polarsirkelen. 70 grader nord i Tromsø. Det er startpunkt for én måned på veien i Europa. 15 land er målet og mer enn 12.000 kilometer.

Samtidig skal man nyte ferien. Reisemålene underveis er også kanskje litt annerledes enn mange andres…

Som dere kan se under er det en lang, lang vei fra Nordens Paris, Tromsø til man er på Kontinentet.

map
Det er en lang tur fra Tromsø og til startpunktet i Nederland…

Jeg kjører elbil. Og dermed avhengig av en god ladestruktur. De fleste andre norske som har fortalt de skal på Europa-tur med sin Tesla, skal til kjøre direkte til Kroatia, Italia eller Spania for å nye late dager langs kysten. Jeg skal mer eller mindre bruke bilen daglig til å forflytte meg.

Planleggingen er ofte halve moroa med ferie sier noen. Om du spør meg, så er det mye sant i det.

Jeg har googlet, googlet og googlet. Om, om og om igjen. Og sett på veldig mange bilder på Instagram for å hente inspirasjon. Det har gått med svært mange timer. Og Norge, Sverige og Danmark blir bare en del av transportetappen sør- og nordover.

Da ble dette mitt utgangspunkt etter mange endringer underveis:

IMG_6714

Hvorfor utgangspunkt? Fordi gjennom møter med andre folk  så håper jeg at de vil fortelle meg om steder som kun de lokale vet om. Og så håper jeg også på tips fra andre reisende.

Jeg vet heller ikke hvor lang tid jeg skal bruke på hvert sted. Det avgjør jeg der og da. Det kan bli en time eller to. Kanskje tre dager. Det bestemmer jeg meg for i nuet. Kanskje du nå forstår hvorfor jeg drar alene…

Det betyr trolig at jeg ikke rekker alt. Men det gjør ingenting, for sa jeg ikke at ferien er jo til for å nytes også 🙂

Det blir ikke Amsterdam, Paris, Berlin, Wien, Roma eller Zürich. De store byene var aldri aktuelle og ble droppet innenfor den første timen av planleggingen.

Jeg skal besøke små byer, landsbyer, kjøre over fjellpass og gå i fjellet. Jeg skal forhåpentligvis innom steder som Giethoorn, Durbuy, Cochem, Annecy, Lavertezzo, Sirmione, Burano, Bled, Hallstatt og Cesky Krumlov.

Jeg blir å blogge hver dag om muligheten er der, alt kommer an på nettilgangen. Og det blir ikke å handle om bil, men om opplevelsene jeg har underveis. Kanskje vil bilen stå i sentrum også. Som for eks jeg skal kjøre over fire fjellpass på en dag i Sveits. Eller om jeg blir å rekke å kjøre over Stelvio-passet.

Bli med på reisen. Kanskje får du lyst å reise til noen av mine reisemål ved en senere anledning.

Moroa starter i Nederland mandag.

Fakta:

Bil: Tesla S 70D.

Reisefølge: En sjåfør – ingen passasjer. Men kanskje en og annen haiker.

Antall land: 14-16.

Kjørelengde: Minst 12.000 km, hvorav 5.500km er til og fra Tromsø-Zwolle, Hannover-Tromsø.

Tidsperiode: 24-25 dager i Europa pluss 7 dager til tur/retur Tromsø-kontinentet.

Bestillinger hotell osv: Absolutt ingenting er bestilt på forhånd. Alt tas på sparket.

rype-2
Fortiden og fremtiden

4 kommentarer om “Alene i en bil i fire uker – en europeisk roadtrip!

    1. Takk, takk, takk! Er der fortsatt, tar det på vei nordover om turen går til Trieste 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s